tirsdag 25. september 2012

Store regelendringer fra 2013


Interessant om regelendringer på sidene til Forbundet;

Det internasjonale skytterforbundet (ISSF) varsler at det blir store endringer i regelverket foran neste sesong, særlig for OL-øvelsene.

Det komplette regelverket vil foreligge i november, men ISSF har nå sendt ut en liste over de endringene som allerede er vedtatt. Det dreier seg særlig om:
  • Helt nytt finaleopplegg i alle øvelser (bortsett fra silhuettpistol, der det allerede er gjort endringer). Resultatene nullstilles før finalen, som vil bli gjennomført etter ulike varianter av utslagsprinsippet.
  • Skytetidene i den innledende skytingen reduseres med inntil 30 min i de fleste øvelsene.
  • En rekke endringer i reglene for bekledning/våpen/annet utstyr; først og fremt for rifle, men også for pistol og lerdue.

Reglene vil gjelde fra 1.1.2013 for alle ISSF-mesterskap. Reglene vil foreligge på norsk så snart som mulig etter at de er offentliggjort fra ISSF, og i hovedsak gjøres de gjeldende også i Norge fra 1.1. Noen nasjonale unntak/tilpasninger blir imidlertid nødvendig, det gjelder bl.a. enkelte bestemmelser som er kun er beregnet for VM, WC o.l.. Også noen av endringene i bekledningsreglene og andre mindre endringer vil bli nærmere vurdert.

Se mer på sidene til Forbundet, samt lese hele oversikten over endringer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar